Samling:17:45
Saik - Rångedala 3-0
2019-07-05 22:33
💛Tack för ert stöd!🖤 Foto: Magnus Zettergren
När mina/våra referat tar fööör lång tid på sig så går ens telefon varm. Det måste innebära att Sparsörs AIKs seniorlag berör. Fantastiskt såklart. Igår skulle vi ta emot Rångedala som vi i årets andra seriematch mötte på bortaplan i en märklig match. Där och då var det först jättehärligt försommar väder men sedan kom ösregn och åskoväder, vi fick även spela i princip hela matchen med 10 man då vi åkte på en väldigt tidig utvisning. Vi åkte även på ett bortdömt mål precis i slutet av den första halvleken. Vi vann trots allt den matchen med 0-1.
Igår var vädret marginellt bättre. Matchen drog igång och vi, Saik spelade oss gång efter annan fram till fina lägen men var det inte Rångedalas målis som stod för jätteräddnings så var det vi som fipplade till det för bollen ville inte in i mål. Vi dominerade stor och fick matchen dit vi ville men vi saknade målen när vi gick till halvtidsvila. Som tur var så gjorde även Rångedala detsamma. I ärlighetensnamn så var de aldrig särskilt nära att göra mål.
Vi hade ett bra snack i halvlek och bestämde oss för att knyta näven och försöka rätta till några små grejer och dra upp farten lite grand då motståndarna redan i slutet på första verkade lite trötta. Det dröjde heller inte många minuter innan Sebbe hittar in med ett bra och tidigt inlägg som Peder mötte perfekt med skallen och äntligen stod det 1-0.
När vi bara ett par minuter senare bygger upp ett jättefint anfall så avslutar Anton det på bästa sätt, ett klockrent avslut i borte krysset och 2-0 till Saik!
Efter tvåan så kändes det som att det skulle komma mer men Rångedala gjorde allt för att dra ner på tempot vilket kan tyckas lite märkligt när man ligger under med 2-0. Dock hittade vi stundtals fina vägar fram och hade några bra lägen. Dock dröjde det till ca 70:e minuten innan Reinholdsson skickade in bollen längs med mållinjen och en försvarare styr in densamma i eget mål, 3-0. Spiken var brutalt hårt inslagen i kistan.
Vi gör en stark avslutning på våren med tre raka segrar, precis vad vi ville och pratat om hur viktig det skulle vara att göra så för att ha fortsatt ”häng” på topplagen.
Vi har en mindre match spelad än de flesta och är nu ”bara” fem pinnar efter serieledarna. Vår ambition är att försöka vinna alla matcher vi spelar såklart och jag tror att vi lärt oss en hel del i vår i matcher där vi mött lag som Säven, Södra Ving och Fristad som allihopa är betydligt bättre än lag vi spelade mot förra året. Med dessa lärdomar och med detta goa Saik gäng så ser jag verkligen fram emot en spännande höst.
Nu tar vi lite fotbollssemester innan vi dönar på inför hösten igen.
Återigen stort tack för en trevlig vår alla spelare, ledare och Saikare!