Pris för matchens spelare till Blom. Ett mål och en ass idag.
Kör mot Jäla och sväng lite hit och dit tillsist så hamnar man i Grolanda. Många fina och djärva djur fick vi se på vägen till dagens fina idrottsplats.
Fint mottagande och även solen tittade fram och vinden var avtagande. Fin fina förutsättningar för en bra fotbollssöndag.
På uppvärmningen märkte vi dock att planen som såg så fin ut var ganska ojämn och rejält studsig.
Matchen började lite trevande och vi fick verkligen inte igång något ordnat spel alls. Vi såg tunga och viljelösa ut. Nästan vilsna, trots att vi visste vad vi skulle göra så gjorde vi det inte. Grolanda var det bättre av två rätt dåliga lag i första halvlek. De hade någon små farlig långboll som Henke i vårt mål fick lite problem med då solen stod rakt i hans blickfång. Vi skapade också någon halv chans men inget som var värt att skriva hem om. En av säsongens sämre halvlekar slutade 0-0.
Vi hade ett bra snack i halvlek och kom överens om att göra ett par justeringar och när domarn blåste igång andra halvlek så började vi så sakteliga äta oss in i matchen. Nu kände man igen vårt lag trots att vi för dagen spelade i helvita kläder. Chanserna jobbade vi fram och Grolanda kom ingenstans då vi helt plötsligt stod rätt och hjälpte varandra. Vi vann en frispark i bra läge och Edvin slog en fin boll mot borte delen där Sebbe dök upp och kunde styra in bollen i mål, 0-1. Efter målet så fortsatte vi att göra saker lite bättre än i första. Edvin fick skott läge till vänster utanför offensivt område och drog till ett bra avslut som letade sig in i bortre hörnet, 0-2. Grolanda försökte skapa något då matchen började lida mot sitt slut men hade svårt att komma till några riktiga farligheter. Vi stod rätt allt som oftast i andra halvlek. Trean skulle komma och det efter en fin krossboll av Rickard som Dala sprang ifatt och skickade in bollen perfekt till Jonas Reinholdsson som på akrobatiskt vis nickade in 0-3. Sedan spelade vi av matchen och såg till att det blev ett bra avslut på denna helgen.
Nu blåser det positivt runt oss igen och alla Saikare ska idag ha en stor eloge då de verkligen lyckades ta sig samman efter en bedrövlig första halvlek. Det är inte så lätt att komma tillbaka som vi gjorde idag men vi är Saik och vi ger oss aldrig. Det bevisade vi idag!
Stort tack till alla som såg till att vi grejade tre efterlängtade poäng igen.
Nu laddar vi för en av årets höjdpunkter, derby hemma mot Fristad på onsdag. Första på 44år!
Kl 18:30 onsdagen den 29/5 då är det dags.