Saik-Tvärred/Vegby 5-1
2019-04-17 21:57

SERIEPREMIÄR!!!

Det var ikväll dags för seriepremiär på ett soldränkt Trollevi dvs att vädret var precis som det brukar när vi spelar på hemmaplan.

Vi, Saik tog emot Tväred/Vegby som gick vidare från sin DM grupp och som bl.a. spelade 1-1 mot Äspered precis som oss på försäsongen, vi gick dock inte vidare från vår DM grupp ska nämnas.

Förutsättningarna va bra alltså, en stabil och duktig domartrio var också på plats.

Matchen drog igång och visst kunde man ana lite premiärnerver de första minuterna för det var nog det och ett rejält missförstånd mellan Palm och Henke som gjorde att gästerna kunde ta ledningen redan i 3:e minuten. Aj aj aj var det nog många Saikare som tänkte här och även jag såklart. Man vill inte hamna i underläge i någon match såklart. När sedan ett par minuter senare Mathias har en nick i EGEN stolpe så undrade nog många vad tusan är det som händer. Som tur är så tog vi tag i både bollen och fick ordning på våra fötter och skallar därefter.

Exakt vilken ordning drömmålen från oss kom sedan kan jag ta mig tusan inte minnas. Men Palm fick revansch och dessutom två gånger om med två läckra nickmål efter fina hörnor av Blom. Blom lobbade in 1-1 och bombade in ytterligare en balja rätt upp i krysset, lite sådär som han brukar göra!

Kapten Kinander kom även han med i målprotokollet i första halvlek efter en graciös spark där bollen slutstation var i motståndarnas mål. Vi hade alltså nu vänt 0-1 till 5-1 på matchens första 45 minuter.

Andra halvlek var inte mycket att skriva hem om tyvärr. Tväred var bättre än oss under rätt många stunder i andra delen av matchen men lyckades inte göra något mål. Det var nära ett par gånger dock en som smet utanför stolpen och Henke fick göra nån fin fin räddning. Vi blev trötta och lite väl bekväma stundtals, men fullt förståligt när många hade en tuff Hamburg helg i ryggen och alla hade en lysande första halvlek i samma ryggsäck.

Max kom in istället för en Björka som slitit sig trött och gjort ett kanonjobb uppe tillsammans med Peder. Max hade en riktigt rökare som var värd ett bättre öde men andra halvlek förblev mållös och vi räknar in våra första 3 poäng i seriespelet i år.

Vad man redan efter idag kan märka är att man får nog inget gratis i denna serie och man kan inte slappna av någon gång. Vi tar med oss en storartad premiärseger och firar påsk med vänner och familj och laddar upp inför nya tuffa och spännande utmaningar i denna serie som vi just nu toppar!

Tack till domarna, motståndarna och alla härliga Saikare på Trollevi!

Ett extra stort tack till laget, SAIK som löste denna premiär på ett lysande sätt!!!