Måndag, hällregn, 11grader och konstgräs...Hur ska detta kunna bli en bra start på veckan tänkte man. Det var ca 20grader kallare och betydligt blötare än idag än de flesta matcher vi spelat under de sk sommarmånaderna.
Dock bryr inte vi i Saik oss så mycket om väder, underlag och vilken tid på dygnet vi spelar. För när vi spelar match så spelar vi fotboll och vi gör det tillsammans. För det mesta så vinner vi och när vi vinner så sjunger vi och kramas och har skoj oavsett väder.
Om vi sjöng denna mörka och blöta och kalla måndagkväll.... Va tror ni själva?
Borta match mot Borås Gif med ett par tre tunga pjäser borta från truppen så snackade vi om hur bra lag vi ställer upp med match efter match. En styrka vi har i Saik.
Gif ( som de tydligen kallas ) började matchen lite hafsigt och många av deras spelare ”fuskade” när det egna laget inte hade bollen. Vilket lönade sig då vi slarvade en hel del i inledningen av matchen, ja faktiskt rätt ofta i första halvlek. Efter ett sånt där slarv runt eget straffområde och dålig kommunikation så tog Borås Gif ledningen efter bara 9minuter. Efter detta försöker vi skärpa oss och lyfta oss efter en darrig start. Vi spelar oss fram i många riktigt fina lägen men mellan varven så slarvas det och spelas rätt svårt från vår sida. Dock har vi säkert 4-5 riktigt heta chanser men antigen så gjorde deras keeper fantomräddningar eller så fick vi inte riktigt ordning på avsluten. Därför var det extremt skönt ( och väldigt rättvist ) när Tjerna skruvade in hörnan rakt i mål i 34minuten. När de sedan får en indirekt frispark i vårt straffområde så blir det onödigt nervös men vi redde ut den stormen också. 1-1 i halvtid kändes inte bra och inte helt rättvist sett till att vi skapade mycket fler farligheter än dem. Men det vi blev snabbt överens om i halvtidsvilan var att vi skulle bli noggrannare i vårt spel med bollen och fortsätta hålla fart på bollen då de verkade ”övertränade” och gick på knäna efter 30spelade minuter. Det var inte en enda Saikare som var trött i paus så att skruva upp farten borde inte vara några problem.
Andra halvlek inledde vi lite skakigt men våra motståndare var inte bättre dem.
När Sabel skickade in 1-2 i 50:e så kändes det som att nu ska vi väl kunna tugga på och köra. Att det skulle dröja till 67minuten innan Blom gör 1-3 gjorde inte så mycket för i minut 68 gjorde Björka 1-4 och i 69 gjorde Björka 1-5 och nu var vi som vi brukar vara igen. Noggranna och enkla och effektiva. Nja så jädra effektiva va vi kanske inte för våra chanser avlöste faktisk varandra under andra halvan av andra halvleken. När deras kille dessutom tappar konceptet och blir utvisad i 75minuten så var det verkligen ingen snack längre. Vi höll fokus på fotbollen och Peder skallade in 1-6 i 82:a och Jonas Reinholdsson styrde in 1-7 i 86:e. Någonstans däremellan han Jonas Kapten Kinander nickträning tyvärr hade han nog både strålkastar ljuset och vatten i ögonen eller så trodde han att han var i defensivt straffområde för nåt nickmål blev det inte för Jonas ikväll tyvärr. Slutresultatet skrevs till 1-7 och Saik visar ännu en gång hur man vinner fotbollsmatcher som ett lag.
Vi känns svårslagna och det känns som att vi har spring i benen och mål i kroppen och starka skallar i laget. Tillsammans gör vi jobbet och har förbaskat kul!!!

Nu blev det en blöt och kall men alldeles underbar start på veckan! Nu laddar vi för nästa vecka! Kom och stötta laget då när vi tar emot toppkonkurrenten Dardania på Trollevi den 3/9 kl 18:15. Enligt mig det näst bästa fotbollslaget i denna serien. Det bästa laget vann rättvist mot Borås Gif ikväll!