Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Välkommen till Sparsörs AIK!
Här på vår hemsida kan du hitta information om klubben, våra olika träningsgrupper, våra fotbollslag mm. 

Har du frågor om oss eller vår verksamhet så hör gärna av dig till vårt kansli 033-260960 eller till någon av våra styrelsemedlemmar (flik "Styrelsen")


Senior
Knallen Cup
2018-11-16 22:57, Senior
Sparsör AIK 2 imponerade stort i första gruppspelet i Knallen Cup ikväll! Välorganiserat försvarspel ledde till 1-0 seger mot Dardania i öppningsmatchen. Choffe Björklund sätter det avgörande målet efter en fin kontring. Andra matchen mot ett bra Brämhult 1, efter en riktig kämpainsats och stort målvaktspel från William slutar matchen 0-0. I sista matchen mot Norrmalm spelar vi avslappnat och bjuder på många fina anfall och vinner med 4-1. Målskyttar Sebbe Henriksson, Borne, Björka och Johan Larsson. Gruppseger innebär att turneringen fortsätter på söndag för Lag 2!

Lag 1 hade däremot ingen lyckad kväll. Vi stod ändå upp bra mot Borås AIK 1 i första och har både ett frilägen och en bortdömd straff. Istället ställer de om snabbt när vi tappar boll och vinner med 2-0. Andra matchen mot div.6 laget Töllsjö. Här börjar vi väldigt virrigt och har inte koll på deras löpningar. De får 1-0 väldigt billigt innan vi får ordning på spelet. Vi flyttar upp pressen och spelet men lyckas inte hota dem tillräckligt. Sista matchen spelar vi riktigt bra och vinner med 2-0 efter två mål från Rickard. Men det räcker bara till en tredjeplats i gruppen.

/Peder
Sparsörs AIK´s vara eller inte vara!
2018-11-13 11:55
Nedan hittar ni ett öppet brev ifrån vår ordförande Anders Manfred om hans funderingar om
SAIK´s framtid och vad vi behöver till detta:


Sparsör, November 2018
Hej!
Hoppas att allt är bra i höstmörkret!
Fotbollssäsongen tar nu lite paus och går in i en långsammare fas. Men det är full fart i våra
gympagrupper med både barn och vuxna, väldigt kul – jag hoppas Ni följer med via sociala medier eller via våra nyhetsbrev om inte kontakta Annika på kansliet så berättar hon mer.

Engagemang behövs för att en ideell idrottsförening skall kunna fungera. Vi har många engagerade och duktiga ledare som varje vecka frivilligt aktiverar och utbildar våra barn och ungdomar i en aktiv fritidssysselsättning. De gör en jätteviktig insats för oss och jag är tacksam för detta engagemang. Vi har också en aktiv styrelse som försöker hålla klubben i rätt riktning med en mindre, men ordnad ekonomi samt en anläggning i form av Trollevi som vi försöker utveckla och använda så mycket som möjligt för Er alla.

Jag har själv varit aktiv i klubben sedan min äldste son började spela fotboll här som 5-åring. Det är 12 år sedan då jag började som ledare och tränare (kanske inte så framgångsrik tränare, men dock engagerad). Jag märkte efter några år att vissa saker saknades och ville bidra mer så jag kontaktade styrelsen och sa att jag vill hjälpa till så att föreningen utvecklas och lever vidare. De senaste åren har vi tillsammans anlagt en konstgräsplan, en multisport arena, hittat ett samarbete med en förskola på vår anläggning, renoverat hela köket, målat om i källaren, rensat ur bastun så att den kunde användas igen, köpt ett nytt bastuaggregat så att bastun kunde användas, kopplat in fiber så att vi kan arrangera LAN om man är intresserad av det, haft medgångar med vårt A-lag som till nästa säsong tagit klivet upp i 5:an, kul!
Kort sagt har det varit roliga, men intensiva år.

Du som läser detta. Jag skulle vilja be dig att engagera dig Sparsörs AIK. Om möjligt vill vi inte lägga mer uppgifter på våra redan aktiva ledare som redan är på plats varje
vecka med våra barn och ungdomar. Vi behöver nya krafter från föräldrar som vill att sina barn skall ha en fungerande plats att vara på i Sparsör / Frufällan. Tänk om vi kunde få till så att de yngsta barnen efter skolan kan komma upp till SAIK och göra läxor och hänga ute på
multisportarenan och spela basket, innebandy, fotboll eller bara ha kul. Eller om vi gjorde om i vår stuga så att ett nuvarande arkivrum gjordes om till en spelhörna. Tänk om vi röjde upp runt vårt elljusspår, kanske till och med utvecklade det samma? Man skulle kunna utveckla och skapa så mycket mer om vi bara hjälps åt och frivilligt hjälper till.

Jag har nu bestämt mig att mina aktiva år inom Sparsörs AIK är till ända. Självklart kommer jag fortsätta vara en aktiv förälder till mina barn som fortfarande spelar fotboll i klubben, men i mars 2019 finns det en vakans i styrelsen för Sparsörs AIK då jag kommer att avgå som
ordförande. Vi saknar sedan tidigare kassör varpå föreningens styrelse behöver förstärkas. Min förhoppning är att du som läser detta känner att du skulle kunna avvara lite tid i ditt förmodligen redan hektiska liv för dina och våra barns framtid. Vi har alla mycket att göra och jag är medveten om att vi alla har olika förutsättningar och situationer i våra liv. Men, alla kan göra något.

Vad behövs då göras, vad innebär det, är det en massa måsten? Kort så är det upp till dig själv och den tid du kan avvara. Kraven kommer från dig själv och det du hinner med och tycker är bra. Jag hoppas att du ringer mig eller någon annan i styrelsen för en vidare diskussion om vad detta innebär. Avslutningsvis ber jag dig att inse allvaret i om vi inte har en fungerande styrelse framåt för våra barn och ungdomar.

Stort tack för din uppmärksamhet,

Bästa hälsningar,
Anders Manfred
Ordförande i Sparsörs AIK
Mobil: 0736 638686
E-mail: anders.j.manfred@gmail.com

Inställd SAIK-fest
2018-11-13 08:26
!!!!!!!!! SAIK-FESTEN 16/11 ÄR INSTÄLLD !!!!!!!!!
Pga av för få anmälda har vi beslutat att ställa in fredagens SAIK-fest. Betalda anmälningsavgifter kommer att återbetalas inom kort.
//
Styrelsen
Till minne
2018-11-08 13:06
Till minne
Vi nåddes för en stund sedan av den tråkiga nyheten att Pelle Hämäläinen, fd ledare och styrelseledamot i SAIK, har gått bort efter en kort tids sjukdom.
Våra tankar idag får till Pelles fru och hans barn.
Tack för allt!
//
styrelsen Sparsörs AIK
P12-laget i Ternströms Cup 4/11
2018-11-05 10:48

Det var ett gäng pirriga killar som laddade upp inför den första matchen i Ternströmscupen i Skene, totalt skulle vi spelas 4 matcher.
I den första matchen gjorde Saik tidigt ett mål vilket gjorde att nervositeten släppte. 
Det var mycket glädje på plan och härlig kompisfotboll. 
Det är roligt att stå bredvid bänken och höra taktiken och de peppande orden mellan killarna.
Summan av det här är att det är fantastiskt att få vara en del av det här laget, vi kämpar tillsammans och framförallt så har vi roligt tillsammans. 
Resultaten idag var 3 vinster och 1 oavgjord.

/Karro & Mike

Nyheter från våra lag
Senior, 16/11 22:57 
Senior, 03/11 19:27 
Senior, 03/11 19:18 
Senior, 08/10 00:50 
Senior, 06/10 17:46 
Senior, 23/09 21:14 
 
SPONSORER