Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Välkommen till Sparsörs AIK!
Här på vår hemsida kan du hitta information om klubben, våra olika träningsgrupper, våra fotbollslag mm. 

Har du frågor om oss eller vår verksamhet så hör gärna av dig till vårt kansli 033-260960 eller till någon av våra styrelsemedlemmar (flik "Styrelsen")


Uppdatering Corona
2020-04-03 11:55

VFF:s riktlinjer med anledning av Corona

Uppdaterad 2020-04-03 kl. 11.00

SvFF har nu kommit med sina nya rekommendationer m a a Folkhälsomyndighetens förtydligande.

VFF:s nya förtydligande och beslut utifrån detta är fetmarkerade nedan.

I och med den rådande situation som Sverige befinner sig i just nu samlar vi här Västergötlands FF:s beslut gällande fotbollsverksamheten i distriktet. Besluten grundar sig i Folkhälsomyndighetens- och SvFF:s rekommendationer som uppdateras kontinuerligt.

Tävling och matcher

·         Samtliga seniorserier (A-lag, U-lag och P35/F30) i Västergötlands FF regi skall spelas som enkelserie med start den 21 juni. Detta innebär att seriernas första hälft av matcher stryks ur tävlingsprogrammet.

·         Damer div 2 Norra Götaland skall spelas som enkelserie. Detta innebär att seriens första hälft av matcher stryks ur tävlingsprogrammet. Starten av serien sker enligt den tidigare fastställda serieplaneringen.

·         Ungdomsserierna för pojkar div 1-8 samt för flickor div 1-5 i Västergötlands FF regi skall spelas med start den 21 juni, enkelserier med undantag för serier med få lag. Detta innebär att seriernas första hälft av matcher stryks ur tävlingsprogrammet. Västergötlands Fotbollförbund återkommer med exakta styrningar för respektive serie.

·         Ungdomsserier upp till och med pojkar div 9 och flickor div 6 skall starta som planerat men samtliga lag och deras ledare skall vara inställda på att om läget förvärras inom Västergötland så kommer dessa serier att pausas under en tidsperiod som bestäms senare.

·         Sammandrag för barn upp till 9 år ersätts av enkelmatcher.

·         Årets DM-spel är avslutat och kommer inte att återupptas, gäller samtliga klasser.

·         SvFF konstaterar att Folkhälsomyndigheten återkommande sagt att det är möjligt att spela träningsmatcher och SvFF utgår från att de fysiska kontakter som sker vid en fotbollsmatch, och de begränsade resor som sker vid (särskilt lokala) träningsmatcher, är hanterbara.

·         Lokala träningsmatcher för lag, under den period då det inte kommer bedrivas seriespel, är tillåtet men matcharrangören ska alltid beakta Folkhälsomyndighetens rekommendationer angående idrott, bl.a. följande:

1.    Den som är sjuk, även med milda symtom, ska inte delta alls, utan stanna hemma till och med två dagar efter tillfrisknande.

2.    Insjuknar man under idrottsaktivitet ska man gå hem direkt.

3.    Uppmana till att om möjligt byta om hemma före och efter match.

4.    Dela inte vattenflaskor, munskydd och liknande som kan överföra saliv.

5.    Se till att det finns möjlighet till handtvätt eller handsprit och uppmana till god handhygien.

6.    Begränsa antalet åskådare eller på annat sätt undvika trängsel.

 

 

 

Föreningar

·         Lokala cuper får ej genomföras tills vidare. Föreningarna tillåts att byta datum för sina cuper, byts datum så skall VFF:s kansli informeras om detta.

·         Förening bör även begränsa antalet personer i och kring träningen, där ovan nämnda begränsning om 50 deltagare – är inklusive spelare, tränare och övriga närvarande, t.ex. föräldrar – är ett riktmärke.

 

 

Länkar
Folkhälsomyndigheten
Riksidrottsförbundets information kring Crorona och idrottsrörelsen
SvFF:s krisplan för den nationella fotbollen

Vi hoppas att alla kommer att ha förståelse för dessa beslut och att de kommer att respekteras.
Det kommer att krävas mycket av oss alla men tillsammans tror vi att vi kommer reda ut denna situation.

Distriktsstyrelsen

Västergötlands Fotbollförbund

Begagnade fotbollskor
2020-04-01 11:17
Hej!
Vi har begagnade fotbollskor till försäljning.

Bakre raden:
Umbro inomhussko stlk 37/38
Nike fotbollssko stlk 35,5
Adidas fotbollsko stlk 34
Främre raden:
Adidas fotbollsko stlk 34
Umbro grussko stlk 35
Adidas fotbollsko stlk 33
Nike fotbollsko stlk 34

Pris / par: 50 kr

Först till kvarn.....
//
Annika
tillfälligt avbrott
2020-03-31 12:43
Hej!
det verkar som min e mail inte funkar som den ska. Så sitter ni och är irriterade över att den där kanslisten lite svarar på era e mail så kan det vara orsaken! Men ag garanterar att jag svarat på alla inkommande e mail men de verkar försvinna i cyber space rymden!
Är det något väldigt brådskande så slå istället en signall på 033-260960.
Återkommer inom kort med uppdatering.
//
Annika
Bôllarännet 2020
2020-03-30 08:06

Utifrån den situation som är just nu behöver vi ställa in Bollarännet i dess fysiska form, arrangerade föreningar är står bakom detta beslut. Vi kommer fortfarande att ha en dragning för att få fram vilka lotter som är vinnare. Dragningen kommer att ske den 18/4 samma dag som Bollarännet skulle ha varit. 

 

Vi återkommer med mer information om hur själva dragningen kommer att gå till, vi undersöker också live sändnings möjligheter av dragningen men detta får vi återkomma om.


Vi har kvar lotter så hör av er om ni har någon som vill köpa, vi kan även skicka med post om man inte har tid att besöka kansliet. 


//

Styrelsen SAIK 

Ny info fr VFF
2020-03-27 11:47

 

27 mars 2020

Västergötlands FF:s beslut för genomförande av fotbollsverksamheten i distriktet under den rådande situationen.

I den rådande situation som Sverige befinner sig i och efter SvFF:s beslut den 25 mars gällande de lägre förbundsserierna och de rekommendationer som gavs till distrikten ute i landet så har Västergötlands Fotbollförbunds distriktsstyrelse och tävlingskommitté diskuterat kring dessa frågor. Samråd har även förts med övriga distrikt i Götaland.

Med de samtal och SvFF:s rekommendationer i fokus har distriktsstyrelsen, tagit följande beslut gällande distriktets verksamhet:

Samtliga seniorserier i Västergötlands FF regi skall spelas som enkelserie med start den 21 juni. Detta innebär att seriernas första hälft av matcher stryks ur tävlingsprogrammet.

Damer div 2 Norra Götaland skall spelas som enkelserie. Detta innebär att seriens första hälft av matcher stryks ur tävlingsprogrammet. Starten av serien sker enligt den tidigare fastställda serieplaneringen.

Ungdomsserierna för pojkar div 1-4 samt för flickor div 1-2 i Västergötlands FF regi skall spelas med start den 21 juni, enkelserier med undantag för serier med få lag. Detta innebär att seriernas första hälft av matcher stryks ur tävlingsprogrammet. Västergötlands Fotbollförbund återkommer med exakta styrningar för respektive serie.

Ungdomsserier upp till och med pojkar div 5 och flickor div 3 skall starta som planerat men samtliga lag och deras ledare skall vara inställda på att om läget förvärras inom Västergötland så kommer dessa serier att pausas under en tidsperiod som bestäms senare.

Samtliga utbildningar som arrangeras i VFF:s regi eller där VFF medverkar i utbildningen, och som inte kan genomföras digitalt, ställs in , minst intill 14 maj.

De öppna spelarutbildningstillfällena i Borås den 13 april, 19 april samt 3 maj ställs in.

Del 1 i tränarutbildning A-ungdom i Uddevalla den 21-23 maj ställs in.

Beslut om genomförande av lägerveckan i Ulricehamn tas senast den 10 april.

Lokala cuper är OK att genomföra men föreningen skall följa Folkhälsomyndigheternas råd och riktlinjer. Föreningarna tillåts att byta datum för sina cuper, byts datum så skall VFF:s kansli informeras om detta.

Träningsmatcher för lag, under den period då det inte kommer bedrivas seriespel, kommer VFF att återkomma med riktlinjer för inom den närmsta veckan.

Länkar
SvFF och Folkhälsomyndighetens rekommendationer för att bidra till minskad smittspridning.

Vi hoppas att alla kommer att ha förståelse för dessa beslut och att de kommer att respekteras.
Det kommer att krävas mycket av oss alla men tillsammans tror vi att vi kommer reda ut denna situation.

Distriktsstyrelsen

Västergötlands Fotbollförbund

Nyheter från våra lag
F10/11/12, 25/02 20:46 
Senior, 01/02 22:17 
Senior, 26/01 11:38 
Senior, 12/01 22:36 
Senior, 04/01 09:57 
Senior, 03/01 22:19 
 
SPONSORER