SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Välkommen till Sparsörs AIK!
Här på vår hemsida kan du hitta information om klubben, våra olika träningsgrupper, våra fotbollslag mm. 

Har du frågor om oss eller vår verksamhet så hör gärna av dig till vårt kansli 033-260960 eller till någon av våra styrelsemedlemmar (flik "Styrelsen")


Fotbollskola 2024
2024-04-23 09:25
 
Erbjudande från Intersport
2024-04-22 08:29
Mellan den 23/4 - 30/4 har vår samarbetspartner Intersport 25% rabatt på allt, för dig som handlar två varor eller fler, i butik eller på interport.se. Ett perfekt läge att köpa det ni behöver för vårens alla aktiva dagar.
Genom ett medlemskap i Club Intersport får du tillgång till unika erbjudanden samt bonus på alla dina köp. Välj din förening under ”Mina sidor” på intersport.se, då går 3% på allt du handlar hos oss tillbaka till din valda förening utan att din egna bonus påverkas!
inför seriepremiären!
2024-04-19 18:02

Intervju med Robban inför helgens premiär för A-laget

 

På årets 111:e dag går Sparsörs AIK:s hemmapremiär för herrarna av stapeln. Huvudtränare Robert Lindströms mannar har efter en lång försäsong äntligen en premiär väntandes runt nästa hörn. På andra sidan mittlinjen ställs de svartgula mot de grönvita gästerna från Byttorps IF.

 

Förra säsongen slutade laget med god marginal tvåa i tabellen efter pop- och topplaget Alingsås City. 20 vinster av 22 möjliga är starka papper och sublima 96 plusmål gav laget en god dos av självförtroende. Det kom väl till pass när efterföljande kvalgrupp startade och där laget ställdes mot IFK Örby och Rydboholms SK. I det blåvita mötet drog marklaget det längsta strået men de fick sedermera se sig besegrade på Trollevi då Oscar Bergstrand blev hemmalagets hjälte med matchens enda mål. Den avgörande matchen på Sven Erikson-vallen i Viskafors blev en historia där nerverna signalerade Hitchcock. SAIK:s ledning i halvtid kvitterades visserligen av hemmalaget men trots målsprutan Wilmer Linhards utvisning kunde våra svartklädda bärga pinnen och avancemanget till division 5 var i hamn. Spänningens Hitchcock bytte skrud till sann TV-pucksglädje.

 

Detta blir den tredje säsongen som Robbans röst är den som spelarna lystrar till på Trollevi. Den sista träningen inför premiären skedde under torsdagen, två dagar innan match. Där fanns ett glatt och förväntansfullt gäng som såg ut att ha en fin stund i solskenet på Trollevi. Övningar, skratt och zettergrensk påhejning var den trio som var mest frekvent förekommande.

 

Vi passade på att känna tränare Lindström på pulsen för att höra hans tankar inför premiären. Laget påbörjade utesäsongen den 23:e januari efter att ha hållit igång med Futsal i Rångedalahallen under hela vintersäsongen. Robban berättade att han är nöjd med försäsongen. 

 

 • Den har sett väldigt bra ut och med en väldigt bra uppslutning. Vi har haft ett snitt på 15–20 på varje träning och ibland 22 stycken. Vi har kört några rena fyspass i Rångedalahallen och några enstaka pass på Heden när det legat snö på Trollevi. Därutöver har vi kört Futsal hela vintern i Rångedalahallen.

 

Robbans kroppsspråk stärker orden och entusiasmen blir inte mindre när spelartruppen kommer på tal. 

 

 • Vi har fortsatt att bygga på den tajta gruppen från förra året och det är en jäkla bra sammanhållning bland alla. Vi är ett ungt lag med ett spann på 17 till 27 år. 

 

Den unga och lovande truppen har inför säsongen i divisionen över förstärkts och som spetsat konkurrensen än mer. Men när detta kommer på tal visar det sig dock att oturen har grinat Robban och hans kollegor i ledarstaben i ansiktet.

 

 

 • Jonathan Palmér, vårt fina nyförvärv från Bergdalen, gick tyvärr sönder under den sista träningsmatchen Han bröt nyckelbenet.

 

För många A-lagsspelare är årets träningsläger höjdpunkten på året. För SAIK:s del föll valet på vårt västra grannland Danmark, närmare bestämd i Vendsyssel i nordligaste delen i landet som håller ölets fana högt. Precis som de flesta brukar göra under ett träningsläger….

 

 • Vi hade lägret från torsdag till söndag och tränade sex timmar på två dygn. Så det var faktiskt full fart, försvarar sig Robban.

 

Ni var i Danmark så nog var det även full fart även under någon kväll?

 

 • Det var ett gött avslutningsparty på lördagskvällen….

 

Den i Gingri boende tränaren verkar uppenbart nöjd med uppladdningen, skadorna till trots. När årets målsättning kommer på tal är det återigen optimistiska tongångar som smörjer alla svartgula sinnen.

 

 • Målsättningen är att hamna någonstans i mitten. Allt utöver det är en bonus men vi har ett gäng spelare som gärna vill grå upp till fyran redan i år.

 

Hur realistiska är chanserna till det?

 

 • Jag tror att det skulle finnas en chans redan första året om man har alla tillgängliga under hela säsongen, utan skador och med lite flyt. Och om andra lag får tongivande spelare skadade och avstängda och så vidare. Målet är…jag tror säkert vi kan vara med i toppen i början, men målet är kanske 5:a-6:a och få lite mer rutin. Det är ett ungt lag med en stomme som är födda 03, så de har många år på sig.

 

Finns det någon i truppen som kommer i närheten av att hota Jakob Tengskog i varningsligan?

 

 • Haha, där har du nog Axel Manfred som ligger bra till där. Och även Emil 01 Johansson!

 

Att fråga om någon kommer hota Wilmer Linhard i skytteligan känns överflödigt efter förra årets 34 strutar. Att Robban nämner den unge spjutspetsens namn när nyckelspelarna kommer på tal är således ingen skräll.

 

 

 • Framför allt är det Theo Ivarsson. Men det är väl egentligen även Emil Nittborn, Christopher Andersson, Jakob Tengskog, Oscar Bergstrand, Wilmer, Robin Petersson och Manfred skulle jag säga, där alla viktiga. Andra positioner har vi fler spelare som håller samma nivå.

 

 

Vilka är dina favoriter att vinna serien?

 

 • Här måste man säga Fristad. Och även Herrljunga.

 

Apropå Fristad, det blir derbyn mot dem i år. Vilka är dina tankar kring det?

 

 • Tankar är att vi är underdogs och att de är favoriter. Fristad har aldrig förlorat derby mot SAIK. 

 

Dags att ändra på det då!

 

 • Ja, det är dags att ändra, men det ska man inte prata om. De har favoritskapet så får vi slå dem som underdogs.

 

Innan derbyna tar plats, och alla i bygden går man ur huse, så är det alltså dags för premiären där de ställs mot ett annat grönvitt lag, nämligen Byttorp. Så frågan är vilken koll Robban och hans tränarteam har på dem.

 

 • Inte mycket egentligen. Inte mer än att de är ett väldigt nytt lag. Många av deras spelare försvann till Kabel 80 så de är nog ett väldigt ungt lag. Enligt rapporterna så ska vi vinna, men jobbet ska göras också! Vår form är bra men tyvärr har vi just nu några viktiga spelare sjuka. 

 

Vågar du dig på ett tips?

 

 • Ett tips……… eeeh. Jag tror vi vinner med 4-1, man måste var självsäker.

 

Och Tengskog får syna det gula?

 

 • Ja, han får gult och Wilmer gör två!

 

 

Återvinningsstationen stänger klockan 15.00 på lördag. En timme därefter blåser domaren igång säsongens första fest på Trollevi. Varmt välkommen att delta och där SAIK förhoppningsvis skapar en vana i att slå grönvita lag.

 

//Daniel Björnalm

 

 

 

 

Morgonfläkt-gänget!
2024-04-19 09:35
Morgonfläkt-gänget!
I sol/värme, ur/skur och regn/rusk är detta glada gäng ute och tar en morgonpromenad 2 ggr i veckan i Sparsör med omnejd. Efteråt blir det bastu, dusch, tjöt och frukost i SAIK-stugan. Bra jobbat gubbar!
Seriepremiär
2024-04-18 11:37
 
Nyheter från våra lag
FSB F11, 12/09 20:49 
Senior, 28/06 22:33 
Senior, 19/06 23:16 
FSB F11, 19/06 22:40 
FSB F11, 04/04 20:35 
FSB F11, 11/06 20:30 
 
SPONSORER