SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Sparsörs AIK
4 - 2
Töllsjö IF
Sparsörs AIK4 - 2Töllsjö IF

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:tor 16 augusti, 18:30
Plats:Trollevi A
Tävling:
Matchnummer: 200015086
Samling:17:15
Saik-Töllsjö 4-2
2018-08-16 22:35
Vi hör publiken jublar nu har vi gjort det igen... 
Ikväll tog vi emot Töllsjö på VÅRT Trollevi. 
Man märkte redan på samlingen att Saiks goa gäng var bra fokuserade och att vi hade bestämt oss för att stå upp på vår hemmaborg. 
Vi hade ett bra snack inför matchen och stämningen var i det närmaste elektrisk inför avspark. Väldigt mycket folk på Trollevi denna sensommar kväll. De flesta var dock från Töllsjö ( detta måste vi ändra på ). 
Första halvlek drog igång och vi vann precis som vi pratat om många dueller och var etta på de flesta bollar inledningsvis. 
Dock hade vi pratat om att hålla fokus och ha lite marginal i vårt spel. Framåt var detta inga problem och Wadell har ett hyfsat farlig avslut efter ett bra Saik anfall. Vi några tillfällen i uppspelsfasen så slarvar vi en del och är lite stressade. Detta resulterar i att Henke får göra en bra räddning på ett hyfsat avslut från motståndarna. Vi skapar ett par okej chanser sedan men tyvärr ger vi bort lite för många hörnor. Efter en vänsterhörna som Töllsjö slog in väldigt bra tar vi bort bollen i första läget men en motståndare får till ett avslut efter lite flipper i vårt straffområde och bollen letar sig in i målet bakom Henke. Oflyt för oss den hade likaväl kunnat studsa åt vårt håll så att säga men 0-1 var ett faktum. Tungt väldigt tungt. Vi hade nu spelat 27 minuter av första halvlek. Vi hade dock pratat lite om att oavsett vad som händer så ska vi ha tålamod och hålla oss till vår matchplan. Detta gör vi helt okej under första halvleken och även efter deras 0-1 mål. Dock är vi lite stressade i avgörande moment. Vi skapar ett par chanser till i andra halvan av första halvlek. Töllsjö skapar absolut inget. Dock får vi inte riktigt till det som sagt, och 0-1 är halvtidsresultatet. 
I halvlek har vi ett mycket bra snack och när andra halvlek drar igång ser man direkt att detta är vår halvlek. Vi är betydligt mer noggranna i vårt spel, vi vinner fortsatt duellerna och löper och sliter för varandra. Tyvärr får Edvin en rejäl smäll mot foten och bordet till den. Saiks förste ( och enda ) sjukvårdare fick tyvärr entra planen och hjälpa Edvin av densamma. Sedan fick Edvins fot direkt specialistvård på vår eminenta bänk. 
Edvin ut och Olle in. Olle hade inte hunnit vara på planen många minuter innan vi vinner en frispark en bit in på offensivplanhalva. Tjerna slår in bollen med klinisk precision och Olle möter bollen helt perfekt och skallar in 1-1, så där in i bänken rättvist och löjligt snyggt! Om den tillresta Töllsjö-klacken jublade högt och mycket vid 0-1 så gjort Saik-supportrarna ingen besviken vid Olles fina kvittering, underbart att se och höra. 
Glädjen skulle dock infinna sig hos bortaklacken knappa fyra minuter senare. Efter en Töllsjöfrispark ett par meter in på vår planhalva så dyker en motståndare upp till höger i vårt straffområde och får en magisk träff med skallen och kanonlobbnickar ( detta ord finns faktiskt ) in 1-2 i bortre krysset. Tomhet och frustration på Saik-bänken, såklart. Direkt på avspark sedan så tar vi oss fram via Olle och i detta läge så var det enormt viktigt att ingen Saikare hängde med huvudet. Det gjort heller ingen utan tillsammans så knöt Saikarna nävarna och körde på. Vårt spel fungerade nu mycket bättre och vi hade tagit över fullständigt. Töllsjö kom ingenstans med sitt långa spel. Vi försvarade oss mycket framgångsrikt med hela laget och vi började hitta rätt framåt och hotade gång på gång. Det tog ca 10minuter efter den där kanonlobbnicken innan Mathias hittar Wadell med en fantastik fin boll inne i straffområdet. Wadell suger in bollen på ett och dundrar in 2-2!!! Saik jubel över Trollevi. Rättvis? Kommer tomten på julafton? 
Huvudena sjönk precis som orken på många motståndare men Saik bara ökade takten. Adam kom in istället för Tjerna som sprungit sig trött. Jonas R kom in istället för en Dala som slitit sig trött. Ca 10 minuter efter Wadell 2-2 mål så lägger samme goda Anton in 3-2 till oss. Jublet vet inga gränser och oförskämt bra spel av oss i Saik nu. Vi skruvade till det där som inte riktigt ville funka i första halvlek. Helt plötsligt så spelade vi som vi ska igen och var enormt trygga i vad vi gjorde. Om Töllsjö skapade eller stack upp? Inte vad jag såg och jag såg hela matchen förutom när det slog blixtrar framför mina ögon och när svetten rann ner i ögonen. En lite stund senare så har vi ett mycket bra anfall igen där Björka återigen springer ifrån sin bevakning och iskallt lobbar in 4-2. Nu slog det blixtar framför ögonen igen, underbart! 
Vi fortsätter sedan att skapa en del och när Peder bryter sig in i straffområdet och blir nergjort först en gång ( knuff i ryggen) och sedan när deras spelare rensar bort både bollen och Peder så vill jag ha straff. Domaren som förövrigt var mycket bra sa åt mig vänligt men bestämt att han hade rätt och jag fel. 
Töllsjö lyfter sedan långt de 3 sista minuterna men kommer inte närmare än en hörna som Mathias kan täcka ut till vår inspark. 
När domaren strax därefter blåser av matchen så utbryter stort jubel som sig bör på Trollevi. 
En OTROLIGT stark insats av ALLA Saikare och jag ska erkänna att när vi jublat lite ihop ute på planen och vi fått fina och välförtjänta grattisrop av Saiksupporters, och sjungit i omklädningsrummet så kom det nästan en tår när jag gick och letade efter försvunna matchbollar i Trollskogen. 
Jag väntar dock med tårarna men är full av beundrar för killarnas prestation ikväll. Urstarkt att ha ett sådant tålamod och kunna rätta till sakerna som inte stämde fullt ut i första halvlek. Vi reser och två gånger om och får äntligen vår efterlängtade revansch mot Töllsjö. Trollevi är vår hemmaplan och här är det vi som sätter tonen och Saik som dominerar. 
Stort tack till alla svart-gula spelare, föräldrar, flickvänner, fruar och andra Saik-anhängare för en magisk kväll på Trollevi! 

Nu njuter vi så det står härliga till, detta var vi väl värda! 

Tjipp tjopp å Saik i topp! 

// Johan🖤💛

<< Tillbaka

 
 
SPONSORER