SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Sandhults SK
1 - 2
Sparsörs AIK
Sandhults SK1 - 2Sparsörs AIK

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:mån 25 juni, 19:00
Plats:Thåängen A
Tävling:
Matchnummer: 200015061
Samling:18:00
Sandhult - Saik 1-2
2018-06-26 00:48
Kvavt och varmt men som tur var en ruskigt fin fotbollsplan. Planen såg nästan kemisk grön ut på nåt härligt men också märkligt sätt innan matchstart. 
Gonnar hittade en orange Team Sportia väst att flagga med. Förutsättningarna var således optimala. 
Vi hade en bra matchgenomgång i skuggan, kusligt lugna och märkbart fokuserade Saikare satt som lydiga skolpojkar i sina Saik kläder 🖤💛🖤💛. 
Sandhult - Saik.....Thåängens IP 25/6 2018. 

Matchen börjar lite trevande från båda lagen som kände lite på varandra. Vi ställde inte till så där jättemycket oreda som vi annars brukar göra offensivt första 10minuterna. Å andra sidan gjorde ej Sandhult det heller. Sen då... jo efter ca 15minuter så sågar sig en pigg Björka och en taggad Wadell sig igenom, på ett strålande sätt ( läs: ur skolboken ), motståndarnas lite tröga backlinje och Björka gör inga misstag utan sätter dit 0-1. Glädje och så kul med ett så fint anfall mellan dessa två som hade många bra intentioner senare också utan att lyckas såhär bra. Även gött för Björka att få stänka dit en pyts igen. 
Vi spelar upp oss en del efter denna delikatess men vi mötte ett bra motstånd i Sandhult idag som stod upp bra och deras mittbackar fick ibland det lite för lätt då vi gärna ville lyfta bollen in och över just dem. Där var dem starka idag. Men vi är små finurliga emellanåt i värmen som är tryckande. 
Tjerna får ett okej frisparksläge en bit in på offensiv planhalva. Tyvärr höll inte hans baksida lår någon vidare standard idag ( den har annars varit precis som Tjerna excellent i år ). Olle fick nu axla ansvaret som högerbacken sheriff och löste det med beröm godkänt matchen igenom. Filip som kom in på yttern när Tjerna var tvungen att halta av, kom in i matchen bra direkt och vågade hålla i bollen lite grann och utmanande och satte upp ett par bra anfall. Sedan fick Sandhult lite luft i sina segel då de ( inte från ingenstans men nästan ) drog på ett skott utanför straffområdet som tar på en gul och ställer den annars väldigt stabile Henke i kassen. Tveksamt om det inte VAR offside ändå när den touchar men domarn valde att inte se situationen igen utan blåste mål utan pardon. Vi får nog ta det och det gör vi ju ( har inget val direkt ) för hade det varit vi som haft samma läge hade det nog inte varit offside. Detta 1-1  mål kom när det var spelat ca 35 min. Nu började en tung, stor plan och värmen ta ut sin rätt. Vi var trötta dem var trötta, de slet och vi slet ännu hårdare för vi är Saik. Inga fler mål föll under den första halvleken. 
I skuggan i paus snackade vi om hur vi skulle göra för att bärga 3 poäng. Det kändes som att vi idag hade bestämt oss att det fanns ingen annan utväg än att en 3:a skulle med hem till Sparsör. Andra halvlek är inte mer än 10minuter gammal när Wadell hittar ut med en öppnande passning till Filip som hittade en fin yta att ta sig fram på längs högeryttern. Filip slår ett bra inlägg som Peder mycket elegant skallar in i mål!!! Madre Mia hävde jag ur mig och såg små stjärnor blixtra runt omkring när jag hoppade och studsade runt ihop med likasinnade Saikare på bänken. Vilket fint anfall IGEN och va magiskt bra att det resulterar i mål i ett så himla viktigt läge av matchen. Björkas 0-1 kom lägligt i första Peders kom också extremt lägligt. Detta mål sänkte Sandhults huvuden lite grann och gav oss finfin energi i ett viktigt läge i matchen. Nu kändes det som vi var ordentligt på gång och vi tog nu tag i taktpinnen på allvar och var det bättre laget. Sandhult kom fram ( konstigt vore det annars ) vid en del tillfällen mennvid de flesta tillfällen så stoppades dem av Olle, Martin, Palm och Mathias och Henke. De skapade nåt riktigt vasst läge men vi löste grejerna tillsammans ute på plan idag. Precis nämnda målvakt och backlinje gör en mycket bra insats och till sin hjälp hade dem ett mycket bra mittfält bestående av Filip, Peder, Jonas och Adam och Mattias Sandin men också finurliga och hårt arbetande Björka och Wadell längst fram. Idag var en sån dag då vi, Saik alla gjorde det väldigt bra tillsammans. Det fanns en otrolig vilja och ett bra fokus och framför allt ett stort Saik hjärta som fick pumpa rejält idag. När det pumpar så som det gjorde idag och vi har lite vind i ryggen och solen lyser då är det inget lag som går säkert den saken är helt säker. 
Sandhult försökte forcera och gick för 2-2 i slutet men lyckades inte nåt vidare med det. Så en härlig vinst, 1-2 borta mot Sandhult mitt under brinnande VM ( konstigt att det inte är VM-uppehåll i Borås 6:an ) är nu i böckerna och vi är nära, nära att nå vårt vårsäsongsmål men det är en väldigt viktig match på torsdag nästa vecka ( BT live sänder men vi föreslår att den ses på Trollevi ) hemma mot Borgstena kl 19:00. Vi spelar i svart, vi är Saik! 

Tusen verkligen tusen tack för en otroligt fin och väldigt starkt och bra laginsats idag pojkar! Laget före jaget fick ett ansikte idag! 

Tillsammans går Saik från klarhet till klarhet, tjipp tjopp Saik på väg mot topp ( igen ). 

🖤💛🖤⚽️🖤💛🖤

Johan

<< Tillbaka

 
 
SPONSORER