SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
SK Mjörn
1 - 0
Sparsörs AIK
SK Mjörn1 - 0Sparsörs AIK

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:fre 01 juni, 19:00
Plats:Bodarnevallen A
Tävling:
Matchnummer: 200015043
Samling:18:00
Mjörn - Saik 1-0
2018-06-02 10:47
Dessa sömnlösa nätter...fy vad jag ogillar ( väldigt milt uttryckt ) när vi inte kan göra saker i livet så enkelt som möjligt för oss. Med livet i detta fallet så menar jag fotbollen ( som ju är ”större delen” av livet, sen barnsben för de flesta av oss ). 
Vi åkte igår i ca 45min till en liten plätt ( vissa delar växte det gräs på ) som låg tre meter från ett järnvägsspår som låg ca 5min utanför Alingsås. 
SK Mjörn tränar och spelar sina hemmamatcher på denna plätt. Det var varmt och skönt i luften, det var extremt fuktigt och obehagligt i skolans gymnastik omklädningsrum där vi skulle få byta om. 
Vi sa innan matchen att vi skulle vara beredda på att ta ( och ge ) lite stryk idag, då jag ( vi ) trodde vi lärt oss nåt efter Töllsjö borta. Mjörn SK som blandat och gett och på det senaste mest tagit 3 poängare och under hela året släppt in väldigt få mål började bäst och vann flest dueller. Det var dueller det handlade om och 89% av tiden så var bollen i luften, precis som Mjörn ville ha det. 9 gånger av 10 som en Mjörn-mittfältare rörde bollen så var den samma air-bourne. Vi då, jo Saik var med i luften, vi föll in i deras ”spel” och när vi väl skulle göra vårt så gjorde vi det svårt för oss men tyvärr enkelt för Mjörns duktiga backar och målis. Efter ca 15 minuter får dem en diskutabel hörna ( jag såg det som att Jonas petar den på en Mjörnare och ut ). Vi står och sover lite grann och det räcker då Mjörn hade studsen på sin sida vid denna hörna och efter lite flipper så får en Mjörnspelare bollen i mål ( han står i en rätt tydlig offsideposition när han slår in bollen, men om bollen kom från en lagkamrat eller en svart var svårt att avgöra från sidan ). 1-0 till Mjörn alltså, suck, svett och fruktansvärt tråkig start. Vi rycker upp oss en del och har lite fina intentioner men har svårt mot ett välförsvarande hemmalag. Vi gör dessutom som skrivit saker allt för svårt och missar en hel del saker som vi pratat om under säsongen. Man måste hjälpas åt och tro på saker och ting även när det går lite trögt och är jobbigt. Det är ju då det är som viktigast. Vi sliter iaf på och jobbar hårt, den nykomponerade backlinjen med Sebbe och Rickard i spetsen har full koll på Mjörns spel ( långboll, skarv ) och enda gångerna som de hotar oss ( lite ) är vid hörnor och lång inkast men även de lägena löser vi fint. Dock fick vi slita hårt på mitten ( ja hela planen va ju ”mittplan” ) och därför fick vi aldrig någon vidare tid med bollen. Vi nyttjade de små ytor som fanns lite för dåligt. 
Tycker vi hade ett bra snack i skuggan i halvtid och vi bestämde oss för att ge det en ärlig chans. 
Andra halvlek såg ut ungefär som första förutom att vi faktiskt stundtals ( dock lite för sällan ) spelade lite smartare och försökte hålla bollen på marken. Det blev svårt att i det på sina ställen långa gräset och i upp och nerförsbackar hitta rätt i vårt passningsspel, även att det var så pass trångbott på ”plätten” gjorde inte livet lätt för någon av oss. Antagligen därför Mjörn höll bollen över marknivå, kanske även för att de hade längden på några spelare till det?!? 
De har inga farliga chanser i andra. Vi har ett skott från Rickard i ribban, Peder är igenom en gång men får inte riktigt till avslutet. Matthias har en kanon som en försvarare får i magen. Anton blir nedgjord när han är fri, de blir inte utvisning och frispark ( precis utanför straffområdet ) som följd utan bara varning och frispark. Max slår en lurig frispark men duktig Mjörn keeper tar den. Vi får en straff en liten stund senare som tyvärr Peder missar ( återigen ett bra ingripande av deras Mv ). I slut minuterna ( läs sista 10) ligger vi på men spelar tyvärr precis som det blir när man är stressad och vill ha in ett mål, långt. Det långa och höga spelet var Mjörn bättre på så det löste dessa situationer. Deras målis fick sträcka ut ytterligare en gång på en bra nick av Jonte. Men närmre kom vi inte sedan. Förlust med 1-0 borta mot ett lag som jag tycker vi är betydligt bättre än svider extremt och gör att man ( jag ) inte sover utan grubblar och vrider och vänder. 
Jag har kommit fram till att vi spelar i div 6 i Borås ( där det aldrig tycks regna ) och en hel del lag här håller just div 6 klass och vill på ”sina” sätt ”spela” fotboll för att i sin tur vinna fotbollsmatcher. När vi spelar mot dessa motståndare måste vi vara redo när matchen visslas igång av domaren. Vi måste vara klara i skallen och redo i kroppen. Nu vet vi detta! 
Vad som är positivt är att vi får ytterligare ett möte mot dessa lag i höst i vår hemmaborg och är det vi som vinner och bestämmer. 
Nu samlar vi krafter och vi studsar tillbaka och ser till att gå stärkta ur detta, det är jag säker på. Vi är Saik och vi ligger i topp och där ska vi vara kvar! Hur enkel matte som helst! 

Vill ge lite extra kredit till hela backlinjen och även till Jonas som vinner väldigt mycket luftdueller trots att han var en dryg meter kortare än deras fyr. 

Nya tag och nya poäng i sikte, vi ger oss aldrig, för vi gör detta tillsammans och vi är Saik! 

Johan

<< Tillbaka

 
 
SPONSORER