SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Dardania IF
0 - 2
Sparsörs AIK
Dardania IF0 - 2Sparsörs AIK

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:tis 15 maj, 19:00
Plats:Kransmossens IP
Tävling:
Matchnummer: 200015032
Samling:18:00
Dardania - Saik 0-2
2018-05-16 07:01
Tjipp tjopp å där är Saik i topp! 

Idag spelade vi en som jag sa innan matchen en ”nyckelmatch” i Borås 6:an. Vad jag antog innan matchen var att det skulle krävas en mycket bra prestation av oss för att få med oss ett bra resultat från denna svåra borta match mot Dardania. 
Vad jag menar med nyckelmatch är att vi låg innan matchen i topp med 12 inspelade poäng på 4matcher. Dardania låg på 7 poäng med 3spelade matcher. Så skulle vi gå segrande ur dagens drabbning skulle vi ”haka av” ett par lag lite grann ialla fall. Jag tror många lag kommer få stora problem när de möter Dardania detta året. Därför är jag just i skrivande stund extremt tacksam, glad, stolt och helt slut efter att vi vunnit denna match. 
Vi pratade lite innan matchen om hur viktigt det skulle bli att vi som lag gjorde detta tillsammans och att vi skulle ligga rätt i våra positioner och göra det trångt och svårt för dem. 
Vi följer planen till punkt och prickar idag! Vi sliter väldigt bra i första halvlek och ligger väldigt rätt i plan och hjälper varandra hela tiden. Dock har vi lite svårt i offensiven, vi blir lite stressade och väljer ofta rätt svåra vägar fram. Tilläggas ska dock att våra motståndare spelade också ett väldans bra och tryggt försvarspel. 0-0 efter första halvan var rättvist och speglade matchen rätt väl tycker jag. Inga stora chanser åt något håll utan mycket spela på mittplan, bra spel från båda håll och väldigt tajta försvar. 
Vi pratar om att försöka hitta lite enkla lösningar och kanske våga hålla i bollen lite mer i halvlek. Andra halvan går igång och efter en stund så kommer vi genom Anton tror jag det var i ett bra läge strax utanför deras straffområde och Anton blir nergjord med gultkort och frispark som följd. Deras spelare protesterar vilt och snackar till sig ett rött kort. Vi håller mycket bra fokus här, som vanligt. Tjerna tar frisparken men får tyvärr inte riktigt till den. Fortsatt 0-0 men nu en Saikare mer än Dardania på plan. Höj tempot och hitta det enkla nu då tänker jag och försöker få ut detta budskap på plan. Dock fortsätter vi spela lite svårt när vi har bollen samtidigt som dem lägger ner ett hårt jobb och spelar fortsatt bra. Dock börjar vi ta över lite mer och närmar oss deras straffområde oftare nu. En stund senare får de en utvisning till. Nu då, tempoökning och se till att få det där målet. Mattias har ett avslut som smiter utanför bortre stolpen. Tiden går, de försvarar dig bra men nu tar vi över rejält men fortsatt lite ont om enkla alternativ för bollhållaren och lite svåra beslut ofta. 
Men så tillslut kommer det, målet med stort M. Jonas trycker in 0-1, glädje och lättnad men och en enorm nervositet när man är medveten om att det är ca 15 min kvar. Inga dumheter nu killar ekar i skallen samtidigt som jag känner att detta löser killarna nu, men det är ibland smärtsamt att stå vid sidan och ”bara se på”. 
Det rullar på och vi är solida och som alltid verkar det som så går vi för mer och får mer just på grund av detta och det hårda jobb som vi lägger ner. Anton gör 0-2, spiken i kistan, träskorna på tröskeln, matchen är död vi har vunnit igen. Glädje, lättnad och ja jag vet inte men matchen blåstes av för mer än tre timmar sedan men pulsen är fortfarande hög ( trots ett dop i sjön ) dock är glädjen högre och starkare än pulsen. 
Det finns även en annan skön känsla i kroppen efter denna tunga, viktiga och fullt rättvisa seger och det är att vi vinner på det sättet vi gör, vi gör det med glädje, hårt jobb och tillsammans. Där finner jag nog den största glädjen och en stor stolthet att vara Saikare. 

En helt annan sak som gör mig väldigt glad och lika stolt det är att vi har ett enormt starkt B-lag ( som vanligt nu förtiden ) imorgon som ska försvara hemmaborgen Trollevi. Tyvärr kan jag inte själv närvara och heja fram laget imorgon men ni som inte lirar kom ner och häng i solen ( för den verkar alltid lysa över Trollevi ) och heja fram killarna till en seger! 

Stort tack till alla Saikare som gör detta möjligt och ett extra stort tack till Gonnar som med bravur går på linjen och hjälper domarna. 

Njut av sol, seger och Saik! 

Johan

<< Tillbaka

 
 
SPONSORER