Borgstena - Saik 1-3
2018-04-26 22:22
Derby Uti Bögda, Derby i Börst ja derby helt enkelt.
Vi kom till Borgstena med ungefär samma lag som fullkomligt åt upp Norrmalm i premiären.
Vi börjar matchen bra och sätter dem under stor press på den svårspelade planen. Peder skarvar MED ryggen på något konstigt sätt bollen i ribbans underkant ner på mållinjen innan den sopas iväg av en gulgrön.
Chanserna mer eller mindre avlöser varandra men det blir lite små jobbig i och med att vi inte får utdelning. Dock så kommer utdelningen lägligt när Fredrik Dala Dalqvist drar in 0-1, extremt rättvist. Hemmalaget har vid detta tillfälle inte haft någon farlig målchans, lite hörnor vaska de gulgröne fram men inte mer, och vi hade kunnat leda med 6 bollar. Sedan kommer Dala igenom mer eller mindre direkt efter målet i kanonläge men lyckas inte riktigt i avslutet. Sedan får vi en straff som Edvin jobbade fram och Albin Pizzamannen Palm drar säkert dit 0-2. Fler chanser kommer från oss men inga fler mål. Vi leder således med 2-0 i paus. Vi säger vi ska fortsätta köra. Det gör vi till en början men är fortsatt rätt så ineffektiva för att uttrycka det milt. Vi har ca 10 hörnor matchen igenom och borde nog gjort minst två baljor där.
Dock får deras nr 6 lite fritt utrymme på vår planhalva och han borrar in 1-2, från ingen stans. Nu blev det mycket stress och hafsigt spel ett tag. Henke gör en kanon räddning! Sedan skapar de inget mer farligt men vi är ängsliga iom att vi inte får utdelning på våra chanser. Så det blev en väldigt hafsig och nervös 2:a halvlek men Olle kommer in tar en bra löpning, får en bra boll av Tjerna och Olle älgar på in i straffområdet och precis när man tror att han fått bollen för långt ifrån sig och att målvakten ska ta den och starta en kontring som de gör 2-2 på så chippar Olle in 1-3, magiskt skönt!!! Matchen som borde varit stängd, avskriven och vunnen efter 45 minuter blev det först i slutet när vi närmade oss 90’.
Stort Saik-hjärta och fokus idag gjorde så vi tillsammans ordnade hem andra raka segern. Skön start på säsongen, vi har en del matcher kvar, vi har mycket kvar att bevisa men att vi har 6 pinnar och 16-1 i målskillnad kan ingen ta ifrån oss.
Nu firar vi Valborg och sedan laddar vi för nya duster och ska kriga hem fler poäng. Stå upp för Saik och just det tjipp tjopp Saik i topp!

Tack alla goa Saikare både i laget och på ”läktaren”!!!