Referat: Bergdalens IK - Sparsörs AIK
Träningsmatch: Bergdalen - Saik 2-2
2019-02-27 23:15
Det var dags för årets första match. Denna träningsmatch skulle spelas på Björkängsvallen mot ett Bergdalen som var snubblande nära att kvala upp till div 4 sent i höstas. En riktig värdemätare med andra ord om än väldigt tidigt på säsongen.
Vi hade som vanligt ett bra snack innan matchen och visst fanns det lite ”nerv” i omklädningsrummet innan matchstart.
Matchen drog igång och ganska omgående tog vi tag i taktpinne. Vi pressade motståndarna mycket bra och hade koll på matchen. Vi skapade nåt halvläge innan det var dags att hitta ut med bollen på högerkanten där vi skapat fin yta åt Sandin som slog ett bra och farligt inlägg som tillslut Edvin lyckades förvalta på ett bra sätt och 0-1 var ett faktum. Detta redan efter 9 minuter.
Efter målet så fortsatte vi att spela smart och stressade och pressade Bergdalen ordentligt. Sedan 17-18 minuter in i matchen så slarvar vi lite och gör det lite svårt för oss själva och ett bra Bergdalen äter sig in i matchen. Henke kommer ut bra vid ett tillfälle då vi höll på att ge dem ett friläge, dock ingen fara den gången. Sedan kommer Bergdalen i ett bra anfall på deras vänsterkant och Olle är på motståndaren utanför straffområdet så den samma tappar lite balans och när han sedan faller lätt i en närkamp med Paulsson så blåser domaren straff. Lite tveksam från min vinkel men straff för Bergdalen var ett faktum. Straffen slås säkert i mål, 1-1. Nu var Bergdalen inne i en bra period medans vi tappade en del momenten och hade svårt att hitta ytorna som fanns på kanterna. Bergdalen spelade nu bra medans vi som sagt tappade lite enkla bollar och var tvåa in i många situationer. En frispark ett par meter utanför vårt straffområde tilldömdes Bergdalen och deras spelare knorrade in bollen i bortre hörnet. 2-1 de hade vänt på steken och vi hade tappat vårt fokus en smula. Men som om inte 2-1 målet vore nog så vred tyvärr Sandin om foten rejält i frisparkssituationen som föranledde målet. Ut med Sandin och in med Dala. Vår vana trogen så kom vi igen och hittade tillbaka in i matchen efter hårt jobb och bra samarbeten ute på plan. Dala kom loss vid bortre stolpen och nickar i stolpen och tar på något sätt själv hand om sin retur och skickar bollen i mål till 2-2. Vi hade en bra period igen nu i slutet av första halvleken. När Mathias lurar och stormar fram på sin kant så blir han brutalt ner tacklad och Bergdalen spelaren får sitt andra gula och blir således utvisad. I mina ögon var den tacklingen väldigt onödig och borde resultat i ett direkt rött kort. Det resulterade istället i att Mathias fick utgå lite skakig. Domare valde sedan att blåsa av första halvleken när Anton har ett jätteläge att pilla in 2-3... väldigt märklig avblåsning!
2-2 i halvlek.
Vi stuvade om lite i laget och in kom Jonas Kinander och Jonas Reinholdsson.
Andra halvlek blev rätt så hackig och vi har ett litet övertag på dem men efter en kvart så kroknar vi lite och man märker att det var ett tag sedan vi spelade match sist. Både Wadell och Reinholdsson blir vid ett par tillfällen totalt felaktigt avblåsta för offside. Hade varit hundra procents chanser vid båda tillfällena. Bergdalen drog ner på tempot och spelade smart. De skapade också några chanser och Henke får göra ett par riktigt bra ingripanden bl.a. en fin dubbelparad. Hans bästa parad var dock när han räddade Bergdalens andra straff de blev tilldelade i matchen. Därefter har Edvin ett bra skottläge men det ville sig inte riktigt den gången. Reinholdsson fick även han ett okej läge men tyvärr fick han hämta bollen en bit bakom kroppen och då är det svårt.
Andra halvlek slutar mållös och slutresultatet skrivs till 2-2. En hyfsat välspelad match för att vara i slutet av februari och absolut en godkänd insats av oss då det var vår första match för året.
Självklart lite surt att vi inte går ut som vinnare men vi möter ett bra lag idag som jag absolut tror kommer vara ett topplag i sin ”femma” i år. Smolk i bägaren att Sandin och Mathias tvingades utgå skadade såklart. Noterbart är också att vi faktiskt inte släpper in något spelmål idag och vi får två relativt tveksamma straffar mot oss. Vi kan ta med oss mycket positivt från matchen även om det finns en del detaljer som vi måste slipa och bli bättre på, men det är ju precis det en försäsong är till för.
Stort tack till alla i Saik för denna härliga onsdagkväll! Väl kämpa grabbar!