Referat: Sparsörs AIK A - Bergdalens IK A
Saik - Bergdalen 2-4 ( 0-3 )
2018-03-25 21:33
Vi börjar matchen helt okej och tar oss fram till något som kunde blivit bra men missar lite i avgörande passen. Vi låg bra i positionerna inledningsvis men helt plötsligt så kom Bergdalen med ett mönsteranfall och gjorde 0-1 från ingenstans. Kändes inte helt logiskt.
Sedan tar dem över i en liten period men sedan tar vi över och de börjar få det svårt att hitta vägar fram, mycket på grund av bra jobb från vår sida utan boll och bra positionering på plan.
Sen spelar Mattias/Peder/Björka/Edvin finlir och Björka får ett bra läge men det ville sig inte riktigt och målvakten kan styra undan.
Tyvärr kommer Bergdalen nästan direkt efter detta och gör det dem va riktigt bra på, en fin boll ut på kanten som spelas in längs med målet och vi är inte riktigt där vi måste och de kan peta in 0-2. Retfullt och igen väldigt ologisk med tanke på hur det såg ut spelmässigt. Självklart kom även Bergdalen till lägen ibland men vi spelade mkt bra under en stor del av första 45’.
Liten stund efter målet kommer Peder fri men målvakten klarar hans vänsterskott och strax efteråt går vi i fällan igen och släpper in 0-3 mer eller mindre likadant som 0-2.  Nämnas bör också göra att Calle fick göra en kanonräddning när Peder testade om han var vaken på en Bergdalen hörna!
Paus 0-3, tungt, hårt jobb mot ett bra motstånd. Bra snack i paus och många som var med på vad vi behövde göra bättre och det kändes som vi laddade om lite. Bestämde oss för att verkligen försöka ”vinna” andra halvan.
Vi gör ett par byten ( som jag hade planerat redan innan matchen ) och sedan är det Saik som är det bättre laget i 2:a halvlek. Det börjar med att Peder sliter hårt och visar att det lönar sig att jobba och slita hårt och kan efter en duell med målisen och försvarare i BIK rulla in 1-3, Peder första för Saik och 2018 års första Saik mål i seniorsammanhang. Detta var mycket välförtjänt och kul att se, bra laget här!
Sedan får dem en lite märklig straff efter en situation som jag inte riktigt hann/kunde uppfatta i samband med en hörna. De gör 1-4 på straffen. Lorén kom in och var pigg så länge hann orkade, tyvärr är vänsterdojan inte hans bästa vän efter ett par försök i bra lägen med just vänstern så tog Bergdalens keeper hand om bollen. Vi spelade bra ett tag här i andra igen och hittade ytor och vägar fram via mitten och ut på kanterna. Tyvärr var det många som va rätt trötta och vi orkade inte riktigt fylla på med full styrka för att bli ännu farligare framåt. Dock drar Edvin en lite små lurig frispark som målisen tror att han har men Mattias va snabb och dök i i duellen och ångade in 2-4, stabilt Mattias. Detta va även Mattias första mål i Saik tröjan vilket undertecknad gratulerar till och hoppas det ska bli många fler. Sedan har Edvin en frispark till som han slår mot bortre krysset men det blev lite klent och målis kunde klara utan större problem den gången. Rickard höll sig sånär på att på Rickard vis slita till sig ett friläge men duktig Bergdalen back hann reda ut det. Jonas hade även han ett bra nickläge men luggen va nog i ögonen så tyvärr blev det inget mål den gången.

Men allt som allt en helt okej första match för året. Bergdalen har vunnit fyra raka DM matcher och ett par träningsmatcher. Det var på många sätt en bra värdemätare som visade att vi kan spela boll och att vi måste lägga ner jobbet utan boll för att helheten ska funka.
Vad jag är nöjd med i övrigt är att vi gjorde som vi sa i paus, vi vann andra halvlek.

Inga träningar kommande vecka utan match på onsdag mot Rångedala. Kallelser går ut under kvällen och/eller morgondagen.

Stort tack för idag killar, vi är på rätt väg känns det som!