Samling:17:15
Saik-Säven/Hol 1-0
2019-08-22 22:03
Ett härligt, lagom blöt och fuktigt Trollevi precis som det brukar vara i oktober välkomnade ikväll Säven/Hol.
Vi hade en bra genomgång över en god kopp innan matchen sedan gick det svarta ut och värmde upp.
Ikväll ville vi jobba hårt för varandra och hitta tillbaka till det som vi alla vet finns där hos oss. Alla verkar fokuserade och taggade, den känslan är go den.
Matchen blåstes igång och det bröt per omgående ut ett ställningskrig där det rent chansmässigt inte skedde så värst mycket. Wadell var på väg igenom vid ett par tillfällen men som sagt de stora chanserna uteblev.
Men efter ca 10 minuter började det hända lite grejer i offensiv tredjedel för oss. Edvin kom mer och mer in i bra lägen och Filip utnyttjade sin fart. Wadell blev nedriven i straffområdet men ingen signal från domaren den gången, lite märkligt men så är det ibland. Bara några minuter senare så kom Filip loss och runt på som kant och tog sig in i området och blev nergjord. Denna gången pekade domaren på elvameterspunkten. Palm skickades fram av undertecknad och smetade upp bollen mot det vänstra krysset. Såklart otagbart för keepern i Säven.
Efter ledningsmålet så blev vi lite stirriga och stressade men släppte inte till några värst farliga chanser bakåt. Henke fick dock gör en riktigt fin räddning på ett bra skott utifrån. Det skulle visa sig vara motståndarnas bästa möjlighet och ända i under första 45.
Vi gick till pausvila med en go ettnoll ledning.
Bra snack under vilan i ett av Sveriges fuktigaste omklädningsrum.
I andra halvlek ( bortsett från de 5 första minuterna ) kontrollerar vi grejerna på ett härligt sätt. Självklart hade man önskat att vi kunde spela lite mer som vi ville men Säven bjöd på bra motstånd även om de inte skapade något framåt. Vi var nog i ärlighetens namn värda att göra minst ett mål i andra halvan av matchen. Vi är igenom vi tre fyra tillfällen. Bl a har Wadell ett avslut i stolpen och Blom servade ett par fina mackor som kunde slutat med nätrassel. Sedan ska vi inte glömma Olle Z’s fina aktion i slutminuterna ( killen är 16år iår ). Han sög in en boll i offensivt straffområde och lurar sig förbi både försvarare och målvakt men får inte riktigt ordning på högerdojjan i avslutningsläget men det var inte så lätt när en Sävenspelare hade ett livtag om honom. Som ni nog inser när ni läst såhär långt ( stort tack ) så var vi närmare 2-0 än vad Säven någonsin kom 1-1.
På det hela taget en mycket bra och härlig kämpa insats av hela Saik ikväll.
Nu kan vi njuta några dagar innan vi rullar igång en ny fotbollsvecka nästa vecka. Då tränar vi och så åker vi och ger Södra Ving en match om poängen på torsdag.