Matchnummer: 200990307
Samling:17:15
Träningsmatch: Borås AIK - Saik 3-3
2019-04-08 22:41
Försäsongens sista träningsmatch spelades ikväll på Bodavallen. Hemmalaget Baik tog emot ett Saik som kom till matchen med ett 0-5 resultat i ryggsäcken. Vart stod vi egentligen, skulle vi kunna ta oss i kragen efter debaklet mot Byttorp. Matchen började lite små trevande från båda lagen men vi tog sedan tag i saker och ting.
Ett fint anfall som Wadell avslutade med ett skott som var värt ett bättre öde än att ta i kryssribban. Bättre och gladare miner blev det efter ett mönster anfall som Peder placerade in 0-1. Nu spelade vi riktigt bra och utav bara farten så kom även 2-0 även det av Peder som piskade in bollen snyggt och otagbart för målvakten. Senare i samma halvlek dvs den första så hade bud på nåt mål till men fler mål blev det inte i första. Tilläggas ska också att vi störde Baik i deras speluppbyggnad och de hade väldigt svårt att komma någonstans. Riktigt bra och stabilt försvarspel av oss och många fina kombinationer och anfall.
Vi hade ett bra snack i paus men när andra halvlek hade satt sig så började Baik störa oss lite högre i plan och vi hade inte alls samma tålamod och fina kombinationsspel som i första. De fick 1-2 lite väl lätt. Nu var det en period i matchen där vi sökte svåra passningsalternativ och spelade stundtals med huvudet under armen samtidigt som Baik gjorde saker och ting bättre än de gjorde i första halvlek. Vi skapade dock ett par fin fina chanser men hade inte riktigt marginalerna på vår sida.
2-2 kom efter en väldigt misstänkt offside situation men nu var det oavgjort på tavlan.
När Baik sedan alldeles för lätt bryter ett av våra uppspel så gör de 3-2 på ett fint avslut.
Nu var vi tvungna att jaga. Det gjorde vi och hade ett par bra chanser men bollen ville inte in. Tycker att Björka skulle fått med sig en straffspark när han blev ner knuffad i straffområdet med ca 5 minuter kvar men det kom ingen signal från domaren. Straffen kom dock och det var mycket pågrund av att vi aldrig gav upp. Dala jagade efter en lös boll i området och deras målvakt slänger upp ett slag med armen mot Dala, domaren hade inget val då han såg vad som hände. Straff till oss och rött kort på deras keeper. Wadell slår straffen i mål utan problem och 3-3 var ett faktum och det blev också slutresultatet.
En väldigt bra halvlek och en som är lite sämre är summan av denna match. Vi gör så mycket bra saker i första men i andra är det längre mellan de ”fina stunderna”. Vi tar med oss båda sakerna inför den stundande seriepremiären på Trollevi den 17/4 kl 18:30.
En annan viktig sak som vi också tar med oss det är att vi slutar aldrig, vi ger oss aldrig för vi är Saik.