Samling:17:45
Tvärred/Vegby - Saik 1-5
2019-06-28 23:06
Det var idag dags för serien att vända. Vi fick åka till Tvärred för att möta ett Tvärred/Vegby i storform. De hade inte förlorat på 5 matcher.
Solen lyste över en fin idrottsplats och domarn blåste igång matchen. Den var bara 3 minuter gammal när Edvin skickade in 0-1 med VÄNSTERN!!! Smakstart på denna fina sommarkväll.
Tvärred spelade rätt långt i börjar och det hade vi inte något emot men efter cirka 15 minuter så började de bli varma i kläderna och spelade finurligt och vägvinnande spel via sitt mittfält. Vi hade det lite jobbigt där en stund men höll ihop det bra bakåt och släppte inte till några jättechanser. Tvärreds bästa möjlighet kom på en frispark i bra läge men Henke gjorde en finfin räddning.
Det blev till att försvara en del i första halvlek för oss ändå då Tvärred spelade smart som sagt. Vi hade lite svårt att bygga upp några riktigt bra anfall även om vi lyckades ibland.
0-1 stod sig ialla fall halvleken ut.
Vi hade ett bra och konstruktivt snack i pausen och bestämde oss för att försöka fixa till några små detaljer i vårt spel.
Jag är av tron att det hjälpte oss lite grann. För andra halvlek var bara 9 minuter gammal när vi gör 0-2 genom Wadell efter ett fint anfall. Vad som sedan var mer frustrerande var att Tvärred lyckades forcera in 1-2, detta trots att spelaren tar med sig bollen med handen inne i vårt straffområde. Domarna som för övrigt var mycket bra missade tyvärr handbollen och målet blev godkänt. De kan inte se allt och även om många tyckte den va solklar så är det tyvärr sånt som kan hända. Dock hann det knappt gå två minuter innan vi vann en hörna som Palm lyckades peta in till 1-3. Skön replik från oss! Vi hittade mer och mer rätt i vårt spel nu och det var vi som höll i taktpinnen medans motståndarna var mer intresserade av att sparka på oss och gnälla på allt och alla än att försöka skapa nerv i matchen igen. När Reinholdsson sedan på finaste hockeymaner styr in 1-4 så är spiken så hårt inslagen i kistan så man blir lycklig. Vi bjöd även publiken på ett 1-5 mål i 90mimuten. Wadell dunkade mycket fint in en frispark.
En bra kämpainsats över hela linan idag och vi står upp för varandra på ett föredömligt sätt. Vi straffar även våra motståndare på bästa sätt idag. Tilläggas ska att deras keeper faktiskt gör två ruskigt bra räddningar i andra halvlek så siffrorna hade kunnat bli ännu större men man ska inte vara girig. Vi gjorde en mycket fin och bra insats idag.
Nu håller vi helg, firar Saik och varandra och sommaren.
Nästa vecka väntar en hemmamatch för engångs skull då vi tar emot Rångedala på Trollevi den 4/7.

Stort tack till hela Saik gänget och alla som kom och tittade och hejade på oss!